Flanders Horse Expo: 3e manche Pavo hengstencompetitie

Sport
2018-02-23T17:45:00+01:00 in Gent / Belgien

De PAVO hengstencompetitie is één van de belangrijkste fokkerij evenementen die in België plaats vinden. Met een totaal van 117 hengsten in de leeftijdscategorie van 4 tot 7 jaar geeft deze competitie over 6 wedstrijden een uitstekend beeld van de fokkerij voor de komende jaren.


Tevens is de hengstencompetitie een bijzonder interessant forum voor de fokkers om hun keuze te bepalen voor het komende seizoen en dat vertaalt zich meteen in een grote publieke belangstelling op alle manches omdat fokkers de hengsten meerdere keren aan het werk willen zien.

We willen de competitie zo dicht mogelijk naar de fokker brengen op interessante locaties en dat is ook de reden waarom de kalender 2016 is aangepast naar 5 manches incl. finale. Op die manier is de hengstencompetitie in alle belangrijke fokkerij regio’s te zien en is zij ook een interessante aanvulling voor het programma van de hengstenkeuringen van BWP en SBS.


Ook de samenwerking met AES en Studbook Zangersheide verloopt zeer constructief en dat resulteert dan ook weer in een groot hengsten uit deze beide stamboeken.

De PAVO hengstencompetitie wil ook voor de Belgische hengstenhouder een medium zijn waar zij hun hengsten aan een zo groot mogelijk publiek kunnen promoten en daarom is er een overeenkomst gemaakt de internationale TV zender “Clip My Horse” om een aantal manches van de hengstencompetitie uit te zenden.

“Clip My Horse” is de grootste paardensport provider op het internet met een groot kijkerspubliek over heel de wereld waardoor de promotie van de Belgische hengsten nog een stuk groter en internationaler zal zijn dan het voorheen al geweest is.